Potentials and challenges in making silages using tropical forages

Autores

  • A. J. Anjos Universidade Federal de Viçosa http://orcid.org/0000-0002-5252-1225
  • D. N. Coutinho
  • C. A. S. Freitas
  • A. J. S. Macêdo
  • H. P. Sena
  • B. C. Mata e Silva
  • G. M. Oliveira
  • T. A. J. Raimundi

DOI:

https://doi.org/10.36560/13920201205

Palavras-chave:

acetic acid, propionic acid, butyric acid, dry matter, NH3-N, pH

Resumo

The cattle breeding in Brazil is almost entirely from pasture based systems, a fact that justifies the inconsistent production of meat and milk during the different seasons of the year. This inconsistency is manly derived from the productive seasonality of forages, and the ensiling of tropical grasses is a practice of great relevance for equating the balance between demand and forage supply. The use of grasses in the form of silage has advantages such as the extensive area availability, high productivity and greater management flexibility when compared to the traditional forages used for this purpose. However, problems related to the ensiling process, such high moisture content at the ideal cutting time, high buffering capacity, low content of soluble carbohydrates and undesirable fermentation profile contribute to the low use of these grasses in the form of silage. However, research results have shown a good quality of these silages, when the appropriate techniques are adopted during the ensiling process. This review aims to demonstrate the main advantages and hindrances for silage of tropical forage grasses.

Biografia do Autor

A. J. Anjos, Universidade Federal de Viçosa

Possui graduação em Zootecnia pelo Instituto Federal de Minas Gerais (2009), mestrado em Zootecnia (Nutrição e Produção de Ruminantes) pela Universidade Federal dos Vales do Jequitinhonha e Mucuri (2012) e atualmente cursa doutorado em Zootecnia pela Universidade Federal de Viçosa. Foi estagiário de mestrado da Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa-Gado de leite) de 2010 a 2012, professor do curso de Agricultura Familiar (2013/2014), professor das disciplinas Bovinocultura, Nutrição Animal e Forragicultura, e Caprinocultura e Ovinocultura (2015-2017), além de coordenador do Curso Técnico em Agropecuária do Programa Nacional de Acesso ao Ensino Técnico e Emprego/IFMG (2013-2015). É revisor científico dos periódicos Revista Brasileira de Agropecuária Sustentável, Revista Brasileira de Milho e Sorgo e Revista de Ciências Agroveterinárias (Journal of Agroveterinary Sciences). Tem experiência na área de Zootecnia, com ênfase em Forragicultura e Pastagens, atuando principalmente nos seguintes temas: interceptação luminosa, ciclos de pastejo, altura pré-pastejo, relação lâmina:colmo e produção de leite a pasto.

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Publicado

2020-09-01

Como Citar

Anjos, A. J., Coutinho, D. N., Freitas, C. A. S., Macêdo, A. J. S., Sena, H. P., Mata e Silva, B. C., Oliveira, G. M., & Raimundi, T. A. J. (2020). Potentials and challenges in making silages using tropical forages. Scientific Electronic Archives, 13(9), 129–136. https://doi.org/10.36560/13920201205

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