Evaluation of pie in sunflower power of chickens cut almost hillbilly

Autores

  • M. R. Silva UFMT - Universidade do Estado de Mato Grosso Programa de Pós Graduação em Ciência Animal
  • J. F. Costa Júnior UNEMAT - Campus Univ. de Pontes e Lacerda
  • G. M. A. Silva UNEMAT - Pontes e Lacerda
  • L. B. Freiria UFMT - Campus Cuiabá
  • C. M. S. Santos Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Roraima - Campus Boa Vista – Roraima
  • R. K. Silveira UNEMAT - Universidade do Estado de Mato Grosso
  • M. S. M. Pinheiro UNEMAT - Departamento de Zootecnia

DOI:

https://doi.org/10.36560/822015156

Palavras-chave:

food, weight gain, inclusion

Resumo

The goal in performing this study was to determine the best level of sunflower cake in feeding broilers semi-rustic-line Label Rouge. In the experiment were acquired with 180 birds a day old, distributed in a completely randomized design (CRD) with four treatments, five replicates and nine animals per experimental unit. The diets of the birds were based on the ingredients ground corn, soybean meal, core and different percentages of inclusion of sunflower cake: 0%, 5%, 10% and 15%. The parameters used in the experiment were the average daily weight gain, total weight gain, viability, feed intake, feed efficiency ratio and productive. At eighty-day-old chicks were assessed and it was observed that the performance of the birds was not affected by the introduction of sunflower cake in the diet. You can include up to 15% of sunflower cake in the feed of broilers semi-rustic without causing production losses.

Biografia do Autor

M. R. Silva, UFMT - Universidade do Estado de Mato Grosso Programa de Pós Graduação em Ciência Animal

Zootecnista

Mestrando em Ciência Animal

Melhoramento Genético de Animais de Interesse Zootécnico

J. F. Costa Júnior, UNEMAT - Campus Univ. de Pontes e Lacerda

Zootecnista

G. M. A. Silva, UNEMAT - Pontes e Lacerda

Médica Veterinária

Mestre em Ciência Animal

L. B. Freiria, UFMT - Campus Cuiabá

Zootecnista

Mestrando em Ciência Animal

C. M. S. Santos, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Roraima - Campus Boa Vista – Roraima

Zootecnista

Mestre em Ciência Animal

R. K. Silveira, UNEMAT - Universidade do Estado de Mato Grosso

Zootecnista

Mestre em Zootecnia

M. S. M. Pinheiro, UNEMAT - Departamento de Zootecnia

Zootecnista (UFLA)

Mestre em Zootecnia (UFLA)

Doutorando em Zootecnia 

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Publicado

2014-09-11

Como Citar

Silva, M. R., Costa Júnior, J. F., Silva, G. M. A., Freiria, L. B., Santos, C. M. S., Silveira, R. K., & Pinheiro, M. S. M. (2014). Evaluation of pie in sunflower power of chickens cut almost hillbilly. Scientific Electronic Archives, 8(2), 81–85. https://doi.org/10.36560/822015156